TIP trgovina, inženiring,
proizvodnja, d.o.o. Medvode

Sodobni časi skozi razvoj tehnologije prinašajo spremembe v vse dele našega življenja. Tudi šolski prostori so temu prilagodili. Če so še pred desetletjem na večini slovenskih šol učenci, dijaki in študenti pisali na navadne zelene ali bele table, nekateri so jih dopolnili ali nadomestili tudi z interaktivnimi tablami, pa v učilnice danes prihajajo sodobne možnosti deljenja znanja in komunikacije.

Bela ali zelena tabla kljub svoji dolgoletni tradiciji še ni našla ekvivalentnega nadomestila. Pisanje z roko je kljub tehnološkemu napredku še vedno najboljša možganska telovadba in z aktivacijo vseh možganskih centrov poskrbi za hitrejši razvoj možganov in v šolah za hitrejši razvoj otrok. Tudi številne raziskave pišejo glede pisanja z rokami in pod vprašaj postavljajo celotno prakso s področja poenostavljanja pisanja pri otrocih. S tem so se pri mladih ukvarjali tudi japonski znanstveniki, ki so prišli do enakih zaključkov - pisanje z roko je izjemna aktivacija za naše možgane.

Do sprememb pa prihaja pri tehnoloških nadgradnjah tabel. Interaktivne table tako počasi nadomeščajo interaktivni zasloni. Te ponujajo mnogo širše možnosti uporabe in služijo zgolj kot dopolnitev klasičnih stenskih tabel.

Za take učilnice so se pred kratkim odločili v prenovljeni OŠ Fužine. Bela ali zelena tabla sta v razredih dopolnjeni z interaktivnim zaslonom in taka kombinacija učencem in učiteljem omogoča kar največjo možno povezavo tehnologije in pisanja z roko - dokazano najhitrejšega načina učenja z namenom prenosa in deljenja znanja. Več si lahko preberete v reportaži.

 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, za urejanje avtentikacije, navigacije in druge funkcionalnosti spletne trgovine. S klikom na gumb STRINJAM SE lahko uporabljate funkcionalnosti spletne trgovine. in spremljanje statistike obiska. O uporabi piškotkov so uporabniki obveščeni ob obisku spletnih strani, za uporabo nekaterih piškotkov prosimo uporabnika za njegovo privolitev. Uporabnik lahko svojo odločitev v zvezi z uporabo piškotkov kadarkoli spremeni na strani s klikom na povezavo pregled politike o zasebnosti.