+386 1 361 39 30

tip@siol.net

TIP trgovina, inženiring,
proizvodnja, d.o.o. Medvode

Sodobni časi skozi razvoj tehnologije prinašajo spremembe v vse dele našega življenja. Tudi šolski prostori so temu prilagodili. Če so še pred desetletjem na večini slovenskih šol učenci, dijaki in študenti pisali na navadne zelene ali bele table, nekateri so jih dopolnili ali nadomestili tudi z interaktivnimi tablami, pa v učilnice danes prihajajo sodobne možnosti deljenja znanja in komunikacije.

Bela ali zelena tabla kljub svoji dolgoletni tradiciji še ni našla ekvivalentnega nadomestila. Pisanje z roko je kljub tehnološkemu napredku še vedno najboljša možganska telovadba in z aktivacijo vseh možganskih centrov poskrbi za hitrejši razvoj možganov in v šolah za hitrejši razvoj otrok. Tudi številne raziskave pišejo glede pisanja z rokami in pod vprašaj postavljajo celotno prakso s področja poenostavljanja pisanja pri otrocih. S tem so se pri mladih ukvarjali tudi japonski znanstveniki, ki so prišli do enakih zaključkov - pisanje z roko je izjemna aktivacija za naše možgane.

Do sprememb pa prihaja pri tehnoloških nadgradnjah tabel. Interaktivne table tako počasi nadomeščajo interaktivni zasloni. Te ponujajo mnogo širše možnosti uporabe in služijo zgolj kot dopolnitev klasičnih stenskih tabel.

Za take učilnice so se pred kratkim odločili v prenovljeni OŠ Fužine. Bela ali zelena tabla sta v razredih dopolnjeni z interaktivnim zaslonom in taka kombinacija učencem in učiteljem omogoča kar največjo možno povezavo tehnologije in pisanja z roko - dokazano najhitrejšega načina učenja z namenom prenosa in deljenja znanja. Več si lahko preberete v reportaži.

 

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.