TIP trgovina, inženiring,
proizvodnja, d.o.o. Medvode

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta. Z njihovo pomočjo omogočimo, da stran deluje boljše in učinkovitejše ter je bolj prijazna do uporabnikov. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Praktično vsak uporabnik interneta se je že soočil z njimi. Nova stvar pri uporabi piškotkov je ta, da uporabnika obvestimo o uporabi le teh, kot je zapisano v novem zakonu o elektronskih komunikacijah (ZEKom-01).

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Pri uporabi spletne trgovine uporabnik ne more dodati izdelka v košarico in izvesti naročila v kolikor ni omogočil poškotkov.

Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?

Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.

Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Katere piškotke uporabljamo

Obvezni piškotki

Nujno potrebni piškotki: Ti piškotki so ključnega pomena, saj omogočajo premikanje po spletni strani in uporabo funkcij spletne strani ali za nudenje storitev, ki ste jih zahtevali. Npr., da se shranijo izdelki, ki ste jih dodali v spletno košarico. Za uporabo spletne trgovine morate sprejeti uporabo piškotkov.

SEZNAM PIŠKOTKOV IN VELJAVNOST:

plg_system_eprivacy: piškotek, ki bležei vašo odločitev glede sprejema ali zavrnitve piškotkov na strani. Veljavnost: 40dni.

naključno generiran piškotek, npr: b4b975a9023948fc04d447fb28adac09: omogoča uporabo funkcionalnosti spletne trgovine, npr. dodajanje v košarico in izvedbo naročila. Veljavnost: Seja.

Analitični piškotki

Piškotke se uporablja za različne namene. S pomočjo piškotkov je interakcija med uporabnikom in spletnim mestom hitrejša in enostavnejša. Obstajajo tudi piškotki, ki nimajo direktnega vpliva na uporabnika (npr. spremljanje statistike strani – Google Analytics).

SEZNAM PIŠKOTKOV IN VELJAVNOST:

_ga: merjenje obiskanosti s storitvijo Google Analytics. Veljavnost: 2 leti.

_gat: piškotek ne hrani uporabniških podatkov, uporablja se za omejevanje pogostosti zadetkov pri merjenju obiskanosti strani s storitvijo Google Analytics. Veljavnost: 10 minut.

_gid: naključno ustvarjeno unikatno število se uporablja za izračun podatkov o obisku našega spletnega mesta s storitvijo Google Analytics. Veljavnost: 24 ur.

 

Sprememba stanja piškotkov

Vašo odločitev glede sprejemanja piškotkov lahko kadarkoli spremenite v spodaj prikazanem obvestilu.

 

Zasebnost in pogoji poslovanja

Soločila o politiki zasebnosti in pogojih poslovanja najdete na tej povezavi: Pogoji poslovanja in varovanje osebnih podatkov

 

Podatki podjetja

TIP d.o.o., Medvode
Davčna številka SI: 25747673
Matična številka: 5294347000

Barletova cesta 4, 1215 medvode
Tel: 01 3613930

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Spremenite stanje sprejema piškotkov

 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, za urejanje avtentikacije, navigacije in druge funkcionalnosti spletne trgovine. S klikom na gumb STRINJAM SE lahko uporabljate funkcionalnosti spletne trgovine. in spremljanje statistike obiska. O uporabi piškotkov so uporabniki obveščeni ob obisku spletnih strani, za uporabo nekaterih piškotkov prosimo uporabnika za njegovo privolitev. Uporabnik lahko svojo odločitev v zvezi z uporabo piškotkov kadarkoli spremeni na strani s klikom na povezavo pregled politike o zasebnosti.