TIP trgovina, inženiring,
proizvodnja, d.o.o. Medvode

Pogoji poslovanja in varovanje osebnih podatkov

Podatki o podjetju:

TIP d.o.o., Medvode
Davčna številka SI: 25747673
Matična številka: 5294347000

Barletova cesta 4, 1215 medvode
Tel: 01 3613930

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila), zato pazljivo preberite splošna določila preden jih potrdite. Pogoji poslovanja spletne trgovine tip-table.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Varovanje osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki

Politika varstva podatkov velja za obdelavo osebnih podatkov, ki jo izvaja Tip d.o.o., Medvode (upravljavec) ali ki se izvaja v imenu upravljavca.

Katere osebne podatke obdelujemo

 • Osnovni kontaktni podatki (ime, telefonska številka, e-naslov);
 • Podatki o uporabi naših spletnih strani in podatki glede odziva na naša e-poštna sporočila;
 • Podatki, ki jih potrebujemo za izpolnitev naročila, pogodbe in dostavo kupljenega blaga (predmet nakupa, cena, naslov za dostavo, čas dostave, način plačila, datum plačila, podatki o reklamacijah, podatki o izdanem računu ipd.).

Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

-       kadar je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. Priprava ponudbe, izdaja računov za kupljeno blago);

-       kadar je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za sklenitev in izpolnitev pogodbe, ki ste jo sklenili z nami ali ker ste od nas želeli ponudbo;

-       kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete;

-       kadar imamo za obdelavo vaših osebnih podatkov zakonit interes (ko vam pošljemo e-pošto v primeru, da ste zapustili nakupovalno košarico na naši spletni strani brez dokončanja nakupa).

Nameni obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več navedenih namenov:

-       komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja;

-       sklenitev pogodbe in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe;

-       tržno komuniciranje (pošiljanje e-pošte in SMS sporočil);

-       za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov;

-       za statistične analize o prodaji našega blaga in o uporabi naših spletnih strani;

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke in kaj se z njimi zgodi potem

Osebne podatke hranimo, dokler imate status našega registriranega uporabnika na naši spletni strani. V predelu varstvo osebnih podatkov in zasebnosti lahko kadarkoli zahtevate izpis ali izbris osebnih podatkov.

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo dokler spletna stran obratuje oz. do preklica te privolitve z vaše strani.

Podatke o izdanih računih hranimo 10 let od izdaje.

Podatke, ki si potrebni za sklenitev in izpolnitev naročila ali pogodbe med vami in nami, hranimo še 5 let od izpolnitve pogodbe (dobave blaga).

Prostovoljnost posredovanja podatkov in posledice neposredovanja

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, ne morete z nami skleniti naročila oz. pogodbe (saj jih potrebujemo za pripravo ponudbe in dostavo naročila). V primeru, da ne želite posredovati osebnih podatkov preko spletne strani se prosim oglasite v naši javno objavjleni poslovalnici.

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogočamo seznanitve z njimi tretjim osebam (izven družbe TIP d.o.o., Medvode razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t.i. pogodbeni obdelovalci). Pogodbeni obdelovalci, ki jim posredujemo osebne podatke, so:

-       ponudniki storitev marketinga;

-       ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil;

-       ponudniki pošiljanja sms sporočil;

-       ponudniki programerskih rešitev;

-       dostavne službe. 

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

Pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov ne iznašajo v tretje države (izven držav članic Evropskega gospodarskega prostora – to so članice EU ter Islandija, Norveška in Liechtenstein).

Kakšne pravice imate v zvezi z osebnimi podatki, kako lahko prekličete privolitev za obdelavo in kakšne so posledice preklica

Glede svojih osebnih podatkov imate naslednje pravice:
da od nas kadarkoli zahtevate:

 • potrditev, ali hranimo vaše osebne podatke;
 • dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije: namene obdelave; vrste osebnih podatkov; uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah; predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja; obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov ter razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za vas;
 • eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v elektronski obliki; za dodatne kopije, ki jih zahtevate, lahko zaračunamo razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov;
 • popravek netočnih osebnih podatkov;
 • izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov;
 • izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas mi pri tem ovirali;
 • prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov;
 • da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov.

-       pravico, da zoper nas vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Postopek uveljavljanja pravic

Svoje zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko naslovite v pisni obliki na katerikoli kontakt, ki je naveden na vrhu tega dokumenta pod Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati.

Na vašo zahtevo s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu.

 

Pogoji poslovanja

Vrste uporabnikov

Z registracijo na spletni trgovini tip-table.si si ustvarite uporabniško ime in geslo in postanete član spletne starni tip-table.si. Pravico do naročila v spletni trgovini Tip-table.si imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo naročilo in se pred nakupom ne rabijo registrirati.

Ob registraciji v spletni trgovino si obiskovalec nastavi uporabniško ime ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem računu (profilu).

Dostopnost informacij
Tip-table.si se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov in cene
Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Tip-table.si ažurirajo in spreminja pogosto. Cena v spletni trgovini Tip-table.si je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.  

Naročilo in cene
Kupoprodajna pogodba med Tip d.o.o., Medvode in kupcem je v spletni trgovini Tip-table.si sklenjena v trenutku, ko kupec odda naročilo in prejme sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Tip d.o.o., Medvode kot za kupca.

Naročilo (t.j. elektronski zapis o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjeno na spletni strani Tip-table.si in je potrošnikom brez uporabniškega računa na voljo na njihovo pisno zahtevo. Potrošnikom z uporabniškem računom pa je na voljo po opravljeni prijavi v predelu moja naročila.

Rok dostave 

Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu na TRR pričnemo z izdelavo takoj, ko prejmemo nakazilo na TRR. Končni izdelek je dobavljiv v 2 – 5 delovnih dnevih v kolikor ni drugače navedeno v poslani ponudbi/predračunu.

 

Načini plačila

Spletna trgovina tip-table.si omogoča naslednje načine plačila:

 • Po ponudbi na TRR.

Stroški pakiranja in dostave bodo navedeni v poslani ponudbi/predračunu na e-mail naročnika. Stroški pakiranja se navadno zaračunajo v primeru dostave preko tretjega poštnega ponudnika. V primeru dostave na naveden naslov naročnika je v ceni dostave že vključen strošek pakiranja. Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Za dostavo v druge države EU je strošek poštnine odvisen od višine naročila in lokacije. Vse informacije za naročnike izven Slovenije se stroški predhodno sporočijo v ponudbi/predračunu. 

Možen pa je tudi osebni prevzem na lokaciji podjetja v Medvodah. V tem primeru stroškov prevzema ni.

 

Izdaja računa

Tip-table.si po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun v roku 5 delovnih dni. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

 

Postopek nakupa

 1. Izbira izdelka: Na spletni strani tip-table.si.si izberite izdelek in kliknite na povezavo 'V košarico''. Sistem te obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite levo povezavo ''Nadaljujte nakupovanje'' in se vrnete nazaj v spletno trgovino. Če želite nadaljevati z zaključkom nakupa, kliknite desno povezavo ''Košarica« in sistem vas pripelje v nakupovalno košarico.
 2. Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani tip-table.si se v desnem kotu, predelu trgovine nahaja modul nakupovalne košarice, v katerem so uporabniku vidni izdelki, ki jih jih med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora odpreti košarico s klikom na besedo »košarica« in pri izdelku klikniti na ikono koša, ki odstrani izbran izdelek.
 3. Nakupovalna košarica: Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna obrazce in polja.
 4. Obrazec omogoča, da se lahko ustvari UPORABNIŠKI RAČUN in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni ali odda naročilo kot GOST.
 5. Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine,  vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.
 6. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb 'Oddaj naročilo''. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst  ''Vaše naročilo je bilo uspešno. Hvala vam za nakup! Številka vašega naročila je: xxxx.''
 7. Postopek obveščanja o nakupu
 8. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Registriranemu uporabniku so na spletni strani tip-table.si vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
 9. Tip-table.si lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. 
 1. Uredi podatke za predračun: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. V primeru nepravilnega vnosa vam sistem obarva nepravilno vnešena polja z rdečo zvezdico.
 2. Nato izberete možnosto v sklopu Dostava, da uporabite isti naslov na dostavo, če je le ta enak naslovu plačnika. V primeru želje dostave na drug naslov, stranka klikne Dodaj/Uredi naslov in izpolni ustrezna obvezna polja za dostavo.
 3. Strošek dostave: Uporabnik lahko izbira med Pošto Slovenije ali osebnim prevzemov v trgovini Tip-table.si v javno objavljeni lokaciji na strani kontakt.
 4. Način plačila, ki je na voljo naročniku : Po ponudbi na TRR.
 5. Pregled naročila: Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.
 6. Strošek dostave se sporoči nedvoumno v poslani ponudbi/predračunu. 
 7. Zaključek naročila: Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb 'Oddaj naročilo''. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst  ''Vaše naročilo je bilo uspešno. Hvala vam za nakup! Številka vašega naročila je: xxxx.''

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v sklopu podatkov o kupcu vnese še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

Postopek obveščanja o nakupu

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo naročila po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Registriranemu uporabniku so na spletni strani tip-table.si vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

Po pregledu naročila, upravljavec pošlje ponudbo/predračun z vsemi navedenimi izdelki in stroški dostave.

Tip-table.si lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. 

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

 • Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvumno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Obrazec za odstop od pogodbe na daljavo lahko izpolnite tudi tukaj https://tip-table.si/kontakt
 • Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: TIP d.o.o., Medvode, Barletova cesta 4, 1215 medvode, Slovenija. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.
 • Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. 
 • Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe. 
 • Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Odgovornost za stvarne napake
Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Varnost

Tip-table.si uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Komunikacija

Tip-table.si bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno privoli. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Tip-table.si izrecno spoštovala.

Ocene, mnenja in priporočila

 • Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.
 • Tip-table.si omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih Tip-table.si pregleda. Tip-table.si ne bo objavila mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali po oceni upravljavca ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
 • Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Tip-table.si ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu Tip table d.o.o., Medvode, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na Tip table d.o.o., Medvode.

Pravno obvestilo 
Spletna trgovina tip-table.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Omejitev odgovornosti

ip-table.si se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da tip-table.si včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo tip-table.si kupca obvestila spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Izključitev odgovornosti
Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Pritožbe in spori
Tip-table.si spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Tip-table.si se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Tip-table.si bo v sedmih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

Tip-table.si se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Tip-table.si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika. 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov
Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Tip-table.si, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

 

Splošno določilo

Vse spremembe bo Tip table d.o.o., Medvode objavil na spletnih straneh tip-table.si. Vse pravice so pridržane. Na naši spletni strani si zelo prizadevamo objavljati samo preverjene in pravilne podatke; če na naši strani odkrijete neresnične oziroma neustrezne informacije, nam to prosimo sporočite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali preko spletnega obrazca na naši kontaktni strani.

Spremenite stanje sprejema piškotkov

 

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, za urejanje avtentikacije, navigacije in druge funkcionalnosti spletne trgovine. S klikom na gumb STRINJAM SE lahko uporabljate funkcionalnosti spletne trgovine. in spremljanje statistike obiska. O uporabi piškotkov so uporabniki obveščeni ob obisku spletnih strani, za uporabo nekaterih piškotkov prosimo uporabnika za njegovo privolitev. Uporabnik lahko svojo odločitev v zvezi z uporabo piškotkov kadarkoli spremeni na strani s klikom na povezavo pregled politike o zasebnosti.